Sommige peuterspeelzalen of kinderdagverblijven beschikken over budget voor vaste wekelijkse lessen muziek door een professioneel muziek op schoot docent. Als leidster of andere leidinggevende kunt u een afspraak met mij maken waarin u uw situatie kunt voorleggen en uw wensen kenbaar maken voor een serie lessen. Hierna ontvangt u een op maat gemaakte offerte. Ook kunt u mij benaderen voor het bijscholen van pedagogisch medewerkers, de invulling van een ouderavond of een informatieve lezing.

Mocht u geinteresseerd zijn hierin dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via email of telefonisch: 015-2143459.

Muziek op Schoot in de kinderopvang

Bijscholing pedagogisch medewerkers:

"Verrassend hoe muziek kinderen niet alleen plezier kan laten beleven, maar ook op zo veel gebieden de ontwikkeling stimuleert. Sociale vaardigheden, motorische ontwikkeling, taal-ontwikkeling. het komt allemaal samen in het muziekspel en de liedjes die Félice aanbiedt"

"Haar lezing was echt een eye-opener voor me. Ik heb nu veel meer een idee over wat muziek voor mijn kind en mij kan betekenen. We hebben er ook ontzettend veel plezier van"

"De kinderen kijken echt uit naar de muziekles elke week, ze waren de hele week nog bezig met het liedje dat ze hadden geleerd"

"Na de bijscholing van Félice ging het zingen met de kinderen echt veel beter en weet ik veel meer over wat wel en niet werkt en vooral waarom!"

Felice geeft les

In de opleiding die de meeste pedagogisch medewerkers genoten hebben wordt weinig aandacht besteed aan het zingen en muziek maken met het jonge kind. Terwijl muziek zo'n grote rol speelt in de opvoeding en ontwikkeling van het kind. Hoe krijg je het voor elkaar dat de kinderen meezingen? Hoe kom je aan passend lied-repertoire? Welke muziek is geschikt om muziek op te maken? En hoe zorg je dat de pedagogisch medewerkers zich prettig voelen in het zingen en muzikaal spelen met de kinderen?

Korte bijscholingen:

Op de volgende thema's zijn er programma's ontwikkeld. Op één avond kunnen twee thema's behandeld worden:

-Zingen
-Gebruik (kinder)muziekinstrumenten
-Integreren speelgoed en muziek
-Gebruik cd en cdfragmenten
-Variëren met muziekspelletjes en liedjes

In de aanloop naar bijvoorbeeld de nationale voorleesdagen kunt u een workshop boeken omtrent 'muzikaal voorlezen'.

Voorbeeld van kosten: Een bijeenkomst voor pedagogisch medewerkers van 90 minuten (2 korte thema's): E 180,- (excl BTW)

Uitgebreide bijscholing voor pedagogisch medewerkers.

Een (uitgebreid) bijscholingstraject wordt op maat samengesteld in overleg en kan bestaan uit een volledige studiedag, workshops, bijscholingsavond, voorbeeldlessen op de groep en/of combinaties hiervan. Neem contact op voor een offerte.

workshop muziek op schoot

Lezingen:

Félice is een bevlogen verteller en enthousiasmeert met duidelijke informatie en eenvoudig uitgelegde wetenschappelijke onderbouwing, gebaseerd op de nieuwste onderzoeken en inzichten. Het thema voor de lezing bepaalt u in overleg. Veel gevraagde lezingen zijn: "Opgroeien met muziek", "Stamppot en chocola voor je oren" en "Er zit muziek in mijn boek".

Workshops:

U kunt incidentele workshops, feestelijke Sing-in's of kortdurende projecten boeken mét of zonder de ouders van de kinderen. Mocht u meerdere groepen hebben van dezelfde samenstelling waar u dezelfde workshop in dezelfde periode wilt aanbieden dan zijn de hieropvolgende workshops 75% van de prijs. Er zijn natuurlijk meer plaatsen waar u een Muziek op Schoot workshop kunt organiseren. U kunt altijd contact opnemen om in overleg een passende vorm en inhoud te geven aan de workshop.

Ouderavond:

Bij een ouderavond staan we stil bij het belang van muziek voor het jonge kind en alles wat daarbij komt kijken. De ouders krijgen praktische tips voor thuis, krijgen informatie over de betekenis van muziek bij de ontwikkeling van het jonge kind en we bespreken kindermuziekinstrumenten en muzikaal speelgoed.

Er kan een tweede deel aan toegevoegd worden van ongeveer een uur: hierin gaan de ouders en pedagogisch medewerkers samen aan het werk met huis-tuin-en keukenmateriaal en gaan aan de hand van een opdracht hiermee muzikaal materiaal en spel bedenken. Een erg geslaagd onderdeel voor een gezellig maar toch zeer nuttige ouderavond.

Contact

Voor verdere informatie, neem contact op via het volgende telefoonnummer: 015-2143459 of stuur een email naar: info@felicevandersande.nl

Kinderdagverblijven

Bij kinderdagverblijven Binnen ste Buiten en True Colors in Rijswijk en bij kinderdagverblijven t ‘t Knuffeltje en WisKids in Delft geef ik vaste lessen Muziek op Schoot. De kinderen zing ik eerst toe met het hallo-lied, waarna we gaan spelen: zingen en spelen met ballen, bellen, rammelaars, doosjes, etcetera. De geluiden, woordjes, klanken en spelletjes die de kinderen zelf spontaan doen worden verder gestimuleerd waardoor ze bevestigd worden in hun ontwikkeling. Samen met de pedagogisch medewerkers zingen we massageliedjes, kiekeboe-liedjes en dansen we op muziek.

De spelletjes met muziek die we doen zijn heel divers: samen dansen op muziek, luisteren naar de fluit, piano, gitaar, harp, etc. of zelf muziek maken, klappen, improviseren, vingerspelletjes, en zingen met speelgoed. De kinderen mogen vaak hun eigen ideeën aandragen, wat ze dan ook graag doen. Bij al deze spelletjes worden de diverse ontwikkelingsgebieden gestimuleerd en bevestigd. In de les is een evenwicht te vinden hierin: taal/spraak stimulans, motorische ontwikkeling, emotionele, zintuiglijke, sociale en cognitieve ontwikkeling. Maar bovenal de muzikale ontwikkeling die een basis legt voor plezier in muziek door ermee te spelen, muziek te maken en muziek te beleven. De pedagogisch medewerkers krijgen alle liedjes mee zodat ze dezelfde spelletjes “nog een keer!” kunnen spelen in de loop van de week.

Binnen ste Buiten 't Knuffeltje Wiskids True Colors Childcare


't Knuffeltje Muziek op Schoot't Knuffeltje Muziek op Schoot 2